Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijateljski susret: Sarajevo u sudijskom vremenu izbjeglo poraz od Slobode, Husejinović briljirao

Preuzmite sliku

Danas je u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru odigran prijateljski meč između Sarajeva i Slobode. Na kraju je utakmica završena rezultatom 1:1.

Sarajevo je većim dijelom prvog poluvremena držalo posjed, ali je Sloboda bila dobro postavljena i čekala svoj priliku iz tranzicije.

Upravo u 30. minuti susreta Said Husejinović postiže sjajan gol i dovodi Slobodu u vodstvo od 0:1. Husejinović se majstorski oslobodio čuvara na lijevom krilu i sa vrha kaznenog prostora uputio udarac nakon kojeg Kovačević nije mogao ništa. Prvo poluvrijeme okončano je minimalnim vodstvom Slobode.

U drugom poluvremenu Gradimir Crnogorac na teren šalje potpuno drugi sastav, pa su na teren istrčali: Mustačević, Hadžibeganović, Salihović, Mujkić, Kurtalić, Mehmedović, Žerič, Ristić, Hasukić i Husić.

Kada su svi čekali kraj  i pobjedu SLobode,  Sarajevo stiže do izjednačenja i uspijeva izbjeći prvi poraz u predsezoni. Igrala se sudijska nadoknada kada je Dupovac uspio zatresti mrežu gola Slobode i postaviti konačnih 1:1. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,