Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijatelji Slobode: Kroz razne priče bježite od odgovornosti za najveći sportski poraz Tuzle

Preuzmite sliku

Iz Udruženja građana “Prijatelji FK Sloboda” u nekoliko navrata su upozoravali na stanje u FK Sloboda i blijede fudbalske partije na terenu u bojazni da će Sloboda na kraju sezone napustiti drušvo najboljih i preseliti u niži rang što se na kraju i obistinilo.

Nakon što se sinoć saopštenjem za javnost oglasio predsjednik UO FK Sloboda Elmir Šećerbegović danas su za pojedine medije izjave dali i bivši predsjednici FK Sloboda Azmir Husić koji nudi fuziju Slobode sa Tuzla Cityjem kao i Senad Mujkanović koji je između ostalog kazao kako trenutna garnitura nije dorasla da vodi kub.

Nakon svih ovih dešavanja usljedila je i reakcija Udruženja građana “Prijatelji FK Sloboda” koje prenosimo u nastavku:

“Svega 24 sata nakon ispadanja Fudbalski klub Sloboda je postao meta marketinških trikova aktuelnog i bivših predsjednika kluba. Prvi je odmah po završetku utakmice populistički najavio da je svim uposlenicima u Klubu potpisao otkaz, da bi danas, u izjavi za sportske portale, demantovao sam sebe i poručio da su “svi na stadionu i rade za Slobodu”!? Pitamo se – s kim radi predsjednik i njegova Uprava ako je otpustio kompletnu radnu zajednicu, igrače, trenere, direktora…

Populizmu su se pridružili i bivši predsjednici. Otvorila se tema o fuziji sa manjim klubovima, a sve pod izgovorom da Sloboda nastavi igrati u Premijer ligi BiH.

Svi ovi potezi imaju samo jedan (jasan) cilj – da se priča o otkazima, remontu kluba, fuziji, raznim spinovima, a da u drugi plan padne tragična istina da je Sloboda ispala iz Premijer lige.

Gospodo, vidimo šta pokušavate uraditi. Kroz razne priče bježite od odgovornosti za najveći sportski poraz Tuzle”, navode iz Udruženja građana “Prijatelji FK Sloboda”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje