Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premijer liga BiH: Opet zabranjen dolazak gostujućim navijačima na utakmice

Preuzmite sliku

Komitet za hitnost Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) donio je odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na sve utakmice Premijer lige BiH koje će se odigravati na tzv. ”zamjenskim stadionima” u takmičarskoj sezoni 2022/2023. godine, saopšteno je danas iz N/FS BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

”Zbog nemogućnosti organizacije utakmica na stadionima koji se nalaze u projektu N/FS BiH ‘Potpune rekonstrukcija glavnih terena na stadionima u Premijer ligi BiH’, klubovi čiji se tereni budu renovirali su dobili mogućnost organizacije utakmica na zamjenskim stadionima u Bosni i Hercegovini. Usljed ograničenog kapaciteta i broja mjesta za gledaoce na pojedinim stadionima, kao i nemogućnosti sprovođenja pravilnikom propisanih bezbjedonosnih mjera za prijem i dolazak gostujućih navijača, Komitet za stadione i bezbjednost N/FS BiH je donio zaključak o uvođenju mjera zabrane dolaska gostujućih navijača na zamjenske stadione”, istakli su iz N/FS BiH, dodavši:

”U skladu sa Pravilnikom o radu komiteta i pravnih tijela Izvršnog odbora N/FS BiH, kao i Propozicijama takmičenjima Premijer lige BiH, Komitet za takmičenje N/FS BiH je nadležan za sprovođenje ove odluke, koja ostaje na snazi do okončanja radova na matičnim stadionima klubova”.

I ranijih godina iz različitih razloga znalo se dešavati da u određenim vremenskim periodima N/FS BiH donese odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje