Premier liga uvodi novo pravilo, igrači nezadovoljni
Foto: Tuzlanski.ba

Engleska Premijer liga uskoro će uvesti novo pravilo koje će promijeniti izgled ovog takmičenja.

Neće se desiti nikakve suštinske promjene, ali gledaoci će ih, svejedno, odmah primijetiti. Prema izvještajima s Otoka, čelnici tamošnje kuće fudbala najozbiljnije razmatraju opciju uvođenja potpune zabrane razgovara sudija i igrača tokom utakmice.

Bio bi to veliki udarac za neke od najboljih igrača u Engleskoj koji ''uživaju'' u ''ćaskanju'' s arbitrima. Tu privilegiju bi, kako javljaju tamošnji mediji, prema novom pravilu mogao imati samo i isključivo kapiten tima kojem bi razgovori sa sudijama bili dozvoljeni.

Savezi su i ranije pokušavali diskretno uvesti ovo pravilo, ali je reakcija igrača bila loša. Razgovori fudbalera sa sudijama i ''čuvene'' svađe nakon diskutabilnih odluka, nisu nikakva rijetkost i tokom utakmica im svjedočimo nekoliko puta. Bilo bi, primjera radi, zanimljivo vidjeti kako bi Diego Costa ili Zlatan Ibrahimović poštovali novo pravilo. Bilo bi neobično u svakom slučaju.

Same reakcije igrača i na samu najavu - nisu pozitivne. Oni se protive ovoj ideji, ali čini se da se u ovom slučaju, njihova riječ neće računati.