Petak, 21. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pred tuzlanskom Slobodom investicije i obilježavanje 100 godina postojanja

Preuzmite sliku

Dosadašnja saradnja i plan budućih aktivnosti bile su teme jučerašnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića sa predsjednikom Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Sloboda“ Senadom Mujkanovićem.

„Sloboda je brend Tuzlanskog kantona. To je kolektiv po kome se ovaj region prepoznaje i Vlada Tuzlanskog kantona je u dosadašnjem periodu na razne načine iznalazila mogućnosti da pomogne rad i djelovanje ovog sportskog društva“ rekao je premijer Suljkanović ocjenjujući dosadašnju saradnju sa klubom veoma uspješnom.

Kako je rečeno tokom sastanka, ta pomoć se prije svega ogledala u podršci putem Programa za sport Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Ove godine Vlada je za podršku sportu predvidjela znatno veća sredstva nego što je to bio slučaj prethodnih godina, tako da bi FK Sloboda u Programu mogla biti kvalitetnije podržana.

Predsjednik UO FK Sloboda Senad Mujkanović se premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona zahvalio na prepoznavanju značaja i uloge ovog sportskog kolektiva, te dosadašnjoj podršci Vlade TK, te dobrim odnosima koje Klub ima sa Vladom i svim ministarstvima sa kojima sarađuje.

Također prezentirao je i neke od aktivnosti koje je Sloboda planirala realizirati u narednom periodu.

„Pred nama je obilježavanje 100. godišnjice od osnivanja FK Sloboda. Također tu su i određene investicije koje ćemo morati provesti, a koje su neophodne imajući u vidu da će na „Tušnju“ ove godine igrati dva premijerligaša. FK „Sloboda“ i FK „Tuzla City““, rekao je Mujkanović.

Premijer Suljkanović je pozdravio ove namjere i planove novog rukovodstva Kluba, te obećao da će Vlada u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti nastojati da podrži razvojni put ovog sportskog kolektiva.

Osim premijera Suljkanovića i predsjednika Mujkanovića, današnjem sastanku su prisustvovali i ministrica kulture sporta i mladih Slavena Vojinović i ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, te pravni savjetnik FK Sloboda Dino Kikanović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,