Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pred sudom bi se trebali pojaviti u četvrtak, evo šta očekuje uhapšene huligane u Atini

navijači-huligani
Preuzmite sliku

Navijač AEK-a preminuo je nakon sukoba s BBB-ima u Ateni, potvrdila je grčka policija.

Policija je objavila da je 98 ljudi privedeno u vezi s incidentima, a od toga su 84 hrvatska državljanina, jedan Austrijanac, jedan Bosanac, jedan Albanac, jedan Nijemac i dva Grka.

Navijači Dinama stigli su u Atinu na utakmicu 3. pretkola Lige prvaka iako im je to gostovanje bilo zabranjeno. Pored stadiona su napali AEK-ove navijače. U bolnici je završilo desetero navijača, od čega je jedan Grk u teškom stanju i bore mu se za život.

“Nažalost, uprkos velikom trudu, posebno nakon ubistva Alkisa Kampanosa, još uvijek nismo uspjeli pobijediti navijačko nasilje”, rekao je Ioannis Oikonomou, ministar zaštite građana.

Alkis Kampanos bio je navijač Arisa kojeg su nasmrt pretukli huligani PAOK-a. Nedavno je završeno suđenje dvanaestorici napadača. Sud u Solunu je sedmorici odredio doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva iz nehata, a petoricu je za sudioništvo kaznio na 20 godina zatvora.

Grčka je prošle godine povećala maksimalne kazne za sudjelovanje u navijačkim incidentima sa šest mjeseci na pet godina zatvora. To je loša vijest za uhapšene Bad Blue Boyse koji bi se, doznaju Sportske novosti, pred sudom trebali pojaviti u četvrtak.

Tada će im sudac odrediti blisku budućnost. Prema neslužbenim izvorima, svi ili velika većina bit će zadržani mjesec dana u istražnom zatvoru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,