Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Salines u polufinalu: Ekipa koja spašava čast futsala u TK

Preuzmite sliku

Ekipa FC Salines Tuzla City sinoć se plasirala u polufinale KUP-a BiH nakon što je savladala momčad FC Lilium Doboj Istok rezultatom 4:7.

Ovom pobjedom Tuzlaci su ostvarili najveći uspjeh u istoriji kluba u ovom takmičenju i jedina su ekipa iz Tuzlanskog kantona koja je uspjela ući u polufinale.

Za tuzlansku ekipu golove su dali Benjamin Avdić, Nermin Kahvedžić, Vladimir Džombić, Nikola Matijević i Darko Deko Milanović.

‘Mi ostajemo jedina ekipa sa kantona koja se uspjela probiti u polufinale ovog elitnog natjecanja i spremno čekamo svog protivnika u polufinalu.’- poručili su iz FC Salines Tuzla City.

Osim tuzlanskih Jarčeva, za polufinale su se izborili i FC Mostar SG, MNK Seljak Livno i FC Centar | Zamm Sarajevo. Ko će od njih igrati 11. marta protiv ekipe iz Tuzle, bit će poznato nakon izvlačenja parova.

Klub FC Salines Tuzla City od osnivanja nikada nije igrao domaću utakmicu u KUP-u BiH. Ovaj veliki uspjeh rezultat je zalaganja Uprave kluba, trenera i igrača koji su maksimalno profesionalno i sa puno entuzijazma ušli u svaku utakmicu, a poseban vjetar u leđa bila je publika koja je punila salu do posljednjeg mjesta na svakoj domaćoj utakmici. (Press FC Salines Tuzla City)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,