Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posebna pravila ponašanja na utakmici BiH – Grčka

Preuzmite sliku

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine izdao je posebna pravila ponašanja za sve one koji će uživo pratiti utakmicu BiH – Grčka u petak navečer na Bilinom Polju.

Izdvajamo kako će svaki navijač dobiti zastavicu BiH, ali i sendvič i flašu vode na poklon.

U svjetlu nadolazeće utakmice „A“ reprezentacije BiH protiv selekcije Grčke i naših zajedničkih nadanja da će  Zmajevi u ovom veoma značajnom meču izboriti povoljan rezultat, želimo vas podsjetiti na obavezne sigurnosne mjere na stadionu „Bilino polje“ u Zenici:

Ulaznica vrijedi isključivo za jednu osobu,
Djeci do 7 godina nije dozvoljen ulaz, a djeca starija od 7 godina moraju imati ulaznicu,
Strogo je zabranjeno i zakonski kažnjivo unošenje pirotehničkih sredstava i alkoholnih pića, kao tvrdih predmeta,
Nije dozvoljeno unošenje transparenata koja nemaju obilježja BiH,
Iz bezbjedonosnih razloga, gledaoci trebaju zauzeti svoja mjesta najkasnije sat prije početka utakmice u sektoru za koji posjeduju ulaznicu.
Svaki navijač će na stadionu dobiti zastavicu BiH koje će biti korištene u skladu sa uputama oficijelnog spikera na stadionu.

Imajući u vidu da je u toku mjesec posta za pripadnike islamske vjeroispovjesti, bit će obezbijeđen besplatan sendvič i flaša vode, kako bi se navijači koji poste okrijepili pred početak utakmice. Mjesta za preuzimanje sendviča i vode će se nalaziti na svakoj tribini stadiona i bit će vidljivo označena.

Na kraju još jednom pozivamo na fer i sportsko navijanje sve navijače i navijačke grupe naše reprezentacije. Pokažimo dostojanstvo i poštovanje. Podržimo naše Zmajeve grlom i dlanovima.

Zajedno do konačnog cilja, Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018! (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,