Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ponovljeni žrijeb osmine finala Lige prvaka: Inter protiv Liverpoola, sudar PSG-a i Real Madrida

Preuzmite sliku

U Nyonu je drugi put danas obavljen žrijeb osmine finala Lige prvaka nakon kojeg smo dobili i definitivne parove.

Tokom prvog žrijeba koji je održan u 12 sati vidjeli smo veliki skandal. Ekipa Manchester Uniteda je izvučena sa Villarrealom što nije smjela, a potom je nastala čitava zbrka.

Villarreal je nakon toga izvukao Manchester City, tim protiv kojeg može igrati. Nastavio se žrijeb, a svog rivala je trebao dobiti Atletico Madrid. Međutim, kuglica Manchester Uniteda nije bila u “bubnju” jer je nisu vratili nakon što je pogrešno spojena s Villarrealom.

Tako je Unitedu uskraćena mogućnost da igra protiv Atletica, a ni madridski klub nije mogao biti sretan jer je izvukao Bayern za protivnika.

Nakon žalbe koju su uputili klubovi UEFA je odlučila ponoviti žrijeb, a na izvlačenju koje je održano u 15 sati nije bilo problema, te smo saznali parove osmine finala elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Edin Džeko sa Interom neće igrati protiv Ajaxa kako je bilo izvučeno u prvom žrijebu, već će Nerazzurri igrati protiv Liverpoola.

Parovi osmine finala su:

Salzburg – Bayern

Sporting – Manchester City

Benfica – Ajax

Chelsea – Lille

Atletico Madrid – Manchester United

Villarreal – Juventus

Inter – Liverpool

PSG – Real Madrid

Prvi mečevi su na programu 15., 16., 22. i 23. februara, a uzvrati su 8., 9., 15. i 16. marta. U ovim utakmicama ne vrijedi pravilo postignutog gola u gostima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje