Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija o navijačkim neredima u Sarajevu: Sukobi grupa su ranije planirani

Preuzmite sliku

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, u skladu s procjenom rukovodioca osiguranja i operativnih saznanja, donijela je odluku da zabrani ulazak gostujućih navijača na stadion „Grbavica“ tokom odigravanja derbi utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo, koja se igra večeras u 18:45, saopćila je policija.

“Tokom današnjeg dana, grupa navijača Horde zla je ozbiljno narušila sigurnost, zbog čega je do ovog trenutka u službene prostorije privedeno devet osoba, te su tom prilikom povrijedili dva policijska službenika.

Efikasnim djelovanjem pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, spriječeni su neredi većih razmjera, koje je, prema operativnim saznanjima, pripremala ova navijačka grupa uoči i tokom današnje utakmice”, kažu iz policije.

S obzirom na činjenicu da se posljednjih dana bilježi planirano sukobljavanje između navijača ova dva kluba, iz MUP-a podsjećaju da su policijski službenici 28. februara 2024. godine uhapsili 14 osoba, pripadnika navijača kluba FK Željezničar zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja autobusa u kojem su bili navijači FK Sarajevo. Zbog toga je Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo donijela je odluku o zabrani ulaska gostujućih navijača iz sigurnosnih razloga.

“Svaki pokušaj ugrožavanja života i imovine građana Kantona Sarajevo bit će sankcionisan u skladu sa zakonom”, poručili su iz policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,