Foto: Tuzlanski.ba

Nogometaši Viteza osigurali su plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

sloboda-krajina-cazin5

U susretu 28. kola Prve lige FBiH Vitez je na svom terenu pobijedio Budućnost iz Banovića s 2:1 i osigurao prvo mjesto na tabeli. Dva kola prije kraja prvenstva Vitez ima sedam bodova prednosti nad Radničkim, koji je u ovom kolu bio slobodan.

sloboda-krajina-cazin6

Sloboda je na Tušnju deklasirala Krajinu rezultatom 4:0. Već u prvoj minuti crveno-crni stižu do prednosti golom Harisa Ribića. Samo minut kasnije novi pogodak čiji je realizator bio Admir Velagić, na odmor se otišlo sa rezultatom 2:0.

tino-divkovic-sloboda

U nastavku utakmice Sloboda je nastavila sa napadima, na 3:0 povisio je ponovo Velagić koji je sjajnim udarcem sa oko 20 metara savladao golmana gostiju.

Konačan rezultat utakmice postavio je Mirza Musić pred sami kraj utakmice. Krajina se ovim porazom oprostila od Prve lige Federacije dok je Sloboda trećeplasirana sa 41 osvojenim bodom. Do kraja prvenstva Sloboda će odigrati još jedan susret na Tušnju kada će u posljednjem 30. kolu ugostiti ekipu Budućnosti iz Banovića.

U video prilogu pogledajte sve golove sa susreta kao i izjavu trenera Smajila Karića:

Rezultati susreta 28. kola Prve lige FBiH: Jedinstvo - Iskra 2:0; Sloboda - Krajina 4:0; Vitez - Budućnost 2:1;  Rudar - Goražde 2:0; Branitelj - Bratstvo 1:0; Troglav - Bosna 2:1;  Čapljina - Podgrmeč 2:1. Slobodna je bila ekipa Radnički. (Foto/Video: E. Selimović - Tuzlanski.ba)