Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte film o Vedadu Ibiševiću: \”Moja priča\”! (VIDEO)

vedo-TV
Preuzmite sliku

Fudbalska zvijezda Bundeslige i ponos nacije Vedad Ibišević glavna je uloga dokumentarnog fima \”Moja priča\”

\"vedo-TV\"Film koji traje 48 minuta govori o životnom i profesionalnom putu Vede od njegovog izbjegličkog statusa u Tuzli preko američke Univerzitetske lige i Paris Saint Germaina pa sve do \”danas\” kada uživa u statusu jednog od najboljih napadaća Bundeslige i Evrope.

Ibišević je fudbal počeo trenirati u Tuzli, u \”Zmaju od Bosne\” nakon toga odlazi u Švicarsku a nedugo zatim i u Ameriku, gdje se u veoma teškim uslovima uspio nametnuti kao ozbiljan igrač na kojeg se mora računati.

Kako je istakao na premijeri filma njegov dječački san o krarijeri profesionalnog fudbalera se \”skoro\” pa ispunio, ostaje samo još želja da sa reprezentacijom BiH otputuje na jedno veliko takmičenje.

\"vedo12\"U dokumentarnom filmu posvećenom našem Zmaju osim Vedada, učestvuju njegov prvi trener Nevzet Hasanbašić Lija, kolege iz njegovog prvog kluba Zmaj od Bosne, članovi Vedadove porodice, advokat iz SAD-a Joseph P. Westhus, koji je jedna od najbitnijih ličnosti u karijeri Vedada Ibiševića, kao i sportski urednici i novinari vodećih medija u BiH.

Film je sniman na nekoliko lokacija u BiH, SAD i Njemačkoj, a snimala ga je produkcija Baza Media iz Ljubljane za Red Bull Media House iz Salzburga.

Premijeri filma u Sarajevu prisustvovali su brojni sportisti i sportski radnici, novinari, te Vedadovi prijatelji.

Film je sinoć doživio svoju TV premijeru prikazivanjem na Hayat televiziji, ukoliko ste propustili pogledati donosimo vam cijeli film \”Moja priča\”:

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: