Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogba: Spreman sam za akciju

Preuzmite sliku

Paul Pogba, najskuplji fudbaler svijeta, nakon što je propustio utakmicu prvog kola Premier lige svog Manchester Uniteda zbog suspenzije zarađene u Juventusu, kaže da je spreman za akciju i sutrašnji ogled protiv Southamptona.

Od ove sezone rukovodstvo Premier lige uvelo je novu praksu igranja utakmica petkom uvečer, a upravo će prvi takav ovosezonski susret biti prilika da Pogba po drugi put debituje za United.

Morate pitati menadžera hoću li igrati, ali mogu reći da se osjećam veoma dobro i da sam spreman za akciju. Vrijedno sam trenirao deset dana i zaista sam dobro. Dosta sam lijepo iskoristio taj period. Prije dvije godine sam igrao Svjetsko prvenstvo kada sam bio u Juventusu, godinu ranije U20 Svjetsko prvenstvo. Sada sam igrao EURO 2016 i nemam problem s tim. Radi se o vašem tijelu i šta vam ono kaže, a ja sam trenirao tokom odmora“, kaže Pogba za britanske medije.

Manchester United je Juventusu za Pogbu platio 105 miliona eura, čime je Francuz preskočio transfere Cristiana Ronalda i Garetha Balea, te postao najskuplji fudbaler svijeta.

Ne razmišljam uopšte o tome, sretan sam što igram fudbal. Moje ambicije su uvijek da budem broj jedan i da budem najbolji. Dakle, u Unitedu mi je cilj da osvojim naslov šampiona Engleske. Uz to želimo se vratiti u Ligu šampiona, jer je to takmičenje kojem pripadamo“, završio je Pogba.

Utakmica Manchester United – Southampton, kojom će biti otvoreno drugo kolo Premier lige, igraće se u petak u 21 sat po srednjoevropskom vremenu na “Old Traffordu“. Tim Josea Mourinha sezonu je otvorio gostujućom pobjedom 3:1 kod Bournemoutha, dok je Southampton na svom terenu remizirao 1:1 sa Watfordom. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,