Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjanić objavio prvu fotografiju nakon povrede, štake u prvom planu

Preuzmite sliku

Miralem Pjanić (32) se jučer povrijedio u duelu Khorfakkana i njegove ekipe Sharjah FC te najvjerovatnije neće igrati u martu za Zmajeve.

Pjanić je u 18. minuti napustio teren zbog povrede zadnje lože, a na svom Instagram profilu je objavio fotografiju na kojoj se vidi da trenutno koristi štake i bez njih se ne može kretati.

Selektor BiH Faruk Hadžibegić je jučer kontaktirao Miralema te istakao da je povreda bh. reprezentativca došla u neugodnom trenutku.

  • “Razgovarao sam sa Miralemom Pjanićem više od 15 minuta, a prije nego ćemo obaviti razgovor, pogledao sam i trenutak povrede. Izgledalo je zaista loše.

  • Međutim, prije povrede je imao pola sata zagrijavanja i još 20 minuta utakmice i nadam se da se ne radi o teškoj povredi, zbog koje će dugo izostati sa terena. Naravno, nisam doktor, to su samo moja nadanja, pa ćemo sačekati konačnu dijagnozu.

  • Šteta zaista, jer je Miralem ušao u odličnu formu i ova povreda stiže u neugodan trenutak.

    U telefonskom razgovoru mi je objasnio da ga jako boli i da hoda na štakama, ali rekao mi je da mora sačekati jos dan, dva kako bi obavio detaljan pregled, nakon čega ce saznati težinu povrede i dužinu odsustvovanja sa terena”, kazao je selektor.

    Pjanić je ove sezone u dresu Sharjaha odigrao 15 mečeva, zabio pet golova i četiri puta asistirao.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje