Piksi o Tadićevoj izjavi nakon utakmice: Uh, nije dobro ako je to rekao
Foto: Tuzlanski.ba

Engleska je u utakmici prvog kola grupe C Evropskog prvenstva pobijedila Srbiju 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Jude Bellingham u 13. minuti.

Osim uvodnog dijela susreta, u kojem nije mogla do lopte protiv favoriziranog suparnika, Srbija je izgledala hrabro i odlično, a jedan od najvećih favorita natjecanja blijedo i nedorečeno, posebice u drugom dijelu utakmice.

Nakon utakmice bilo je nezadovoljnih u svlačionici Srbije. Osim rezultatom, nezadovoljan i tretmanom bio je Dušan Tadić, kojeg je selektor Dragan Piksi Stojković u igru uveo u 61. minuti umjesto Aleksandra Mitrovića.

"Pričao sam s misterom naravno, imamo dobru komunikaciju. Teško sam to prihvatio jer se igra protiv Engleske. Kapetan sam, lider sam. Mislim da sam najbolji igrač ove momčadi, bez lažne skromnosti. Naravno da mislim da sam trebao početi. Poštujem odluku izbornika. Mogao bih puno više napraviti da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću igrati. Naravno, volio bih igrati 90, ali poštujem odluku", rekao je Tadić, inače fudbaler Fenerbahcea.

Iako je sam selektor objasnio da je to bio "dio taktike" jer ga je "želio poštedjeti" i jer je "znao da će drugo poluvrijeme biti odlučujuće", izjava njegovog napadača došla je do njega na konferenciji za medije. Nije mu se svidjelo što je čuo.


"Uh, to nije dobro ako je to rekao. Uh, to nikako nije dobro ako je to rekao. Nije dobro. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Želio sam Tadića sa svježim nogama u drugih 45 minuta i jedino je to razlog i ništa više. Radi se o taktici, ništa drugo", rekao je Stojković, a onda i prokomentarisao konstataciju novinara da bi se zbog odluke o Tadiću mogla podići bura.

"Kakva, bre, bura? Taman posla. Neće biti bure oko kapitena. Moja odluka, moje viđenje situacije. Nema nikakve polemike oko toga. Ja donosim odluke, ja sam taj koji je na tom mjestu. Nema tu prostora za polemiziranje. Da, on može početi utakmicu, i te kako. Ali ja sam taj koji donosi odluke", rekao je Piksi.