Foto: Tuzlanski.ba

U okviru 21. Kola na Tušnju, Sloboda je sa čak 5 golova u mreži ispratila goste iz Livna.

sloboda-troglav1

Nakon poraza u Čapljini, crveno-crni su na Tušnju ugostili osmoplasirani Troglav. Na samom početku susreta igrači Slobde su gostima dali do znanja da tri boda moraju ostati na Tušnju.

Već u 4. minuti mladi Renato Gojković, savladao je golmana Troglava te doveo Slobodu u vodstvo od 1:0. Samo deset minuta nakon vodećeg gola u 14. minuti uslijedila je nespretna intervencija gostujućeg igrača koji je postigao autogol i povećao vodstvo Slobode na 2:0. Nakon prva dva gola Sloboda je nastavila sa konstantnim napadima i okupiranjem gola Troglava.

sloboda-troglav-fukare

Već u 30. minuti Čejvanović je postigao gol za 3:0, a nakon toga u 32. minuti Mehidić povećava vodstvo na ubjedljivih 4:0. Pred sami kraj prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti još jedan golobradi mladić iz „Slobodinog vrtića" Mirnes Selamović, upisao se u listu strijelaca i rezultat povisio na 5:0. Nakon toga uslijedila je i međusobna svađa gostujućih igrača a ovim visokim rezultatom se otišlo i na odmor.

cejva-car

U nastavku susreta igrači Slobode su sigurnom igrom održavali visoko vodstvo stečeno u prvom dijelu susreta te uspješno okončali susret osvojivši izuzetno vrijedna tri boda.  Lider Vitez je na svom terenu doživio poraz od Rudara iu Kaknja, rezultatom 0:1. U 22. Kolu Sloboda gostuje petoplasiranom Branitelju.

sloboda-troglav8

Tuzlanski.ba / Foto: Faruk Begtašagić - Frky