Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pep Guardiola nije mogao sakriti suze, a u svlačionici Manchester Cityja divlje slavlje

Preuzmite sliku

Pep Guardiola i društvo prešli su još jednu prepreku ove sezone i osvojili FA Kup protiv ljutitog rivala.

Veliko finale Lige prvaka protiv Intera čeka ga sljedeću subotu i prilika da ispiše klupsku historiju kao prvi trener koji je smjestio ‘klempavi trofej’ u vitrine Etihada.

Prije velikog finala prvo je na rasporedu bila zaslužena proslava. Nakon što je osvojio Premier ligu, Manchester City je u finalu FA Kupa srušio rivala Manchester United (2-1)

Osvojili su šesti trofej u ovom takmičenju, a heroj je bio Ilkay Gundogan postignuvši dva gola.

Nakon što je utakmica završila, započelo je ludo slavlje.

Prvo su igrači pozdravili navijače koji su ih došli podržati u velikom broju, a dok su čekali dodjelu medalja i trofeja, Guardiola je bio u ekstazi. S osmijehom od uha do uha, prilazio je svojim igračima i svakoga srdačno grlio. Bio je veoma razdragan, poput dječaka.

Ipak, u jednom trenutku su ga svladale emocije, nije mogao sakriti suze pa ih je brisao pred publikom na Wembleyju.

Nakon što su podignuli trofej, ludo slavlje nastavilo se u svlačionici. Šampanjac je tekao u potocima, a igrači su ludovali.

Igrači Cityja i njihov trener malo su si uzeli oduška nakon drugog trofeja u sezoni, ali već sljedećeg dana kreće ozbiljni rad. Samo jedna prepreka dijeli ih od sna i prvog trofeja Lige prvaka u historiji kluba, a ona se zove Inter. Manchester City bit će veliki favorit u Istanbulu, ali Talijane nikada nemojte otpisati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje