Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Partizan sprema “ljetnu bombu“, klupu žele povjeriti čuvenom Andrei Pirlu

Preuzmite sliku

Partizan sprema “ljetnu bombu“ – rukovodstvo vice-šampiona Srbije riješeno je da klupu povjeri čuvenom Italijanu Andrei Pirlu!

Crno-bijeli su već krenuli u konkretnu akciju i najavili “napad“ na nekadašnjeg legendarnog reprezentativca Azzura i do prošle godine trenera Juventusa. Čelnici Partizana imaju odriješene ruke, za domaće prilike, više nego ozbiljan novac, i pokušat će već do vikenda da od Pirla dobiju konačno “da“… Skoro, po svaku cijenu!

Legendarni Italijan, ovih dana, boravi u Beogradu, u službenoj posjeti. Promocija jednog od klupskih kampova bila je signal čelnicima Partizana da, preko posrednika, pošalju signal Andrei Pirlu o mogućoj saradnji. Sport Klub saznaje da je bivši prvotimac Milana, Juventusa i Intera, pozitivno reagovao i ostavio prostor za razgovor. Nakon prvih konkretnih signala, reagovali su čelnici crno-bijelih i u petak najavili novu etapu u (ne)mogućoj misiji.

Nije tajna, Partizan je spreman da obezbijedili značajna sredstva za dolazak velikog imena na klupu. Mogućnost da se Andrea Pirlo lati posla u Humskoj, izlicitirala je potencijalni ugovor na fantastičnih 1,5 miliona eura po sezoni! Do konačnog dogovora, ipak, dugačak je put. Predstavnici Partizana imaju maksimalnu podršku da u rekordnom roku, nakon prvih pozitivnih signala, reaguju i privole Pirla da napokon kaže “da“. Konačan odgovor očekuje se, najdalje, do kraja sedmice!

Nakon bogate karijere, u dresovima Bresche, Intera, Milana i Juventusa, posebno državnog tima, Pirlo se skrasio u New York Cityju. Kao trener radio je dvije godine, od 2020, po sezonu u mladom u seniorskom timu Juventusa. Velikana iz Torina vodio je u 52 zvanične utakmice, osvojio Kup i Superkup Italije. Od maja prošle godine nema posao…

Može li posle Torineza u još jedan crno-bijeli tabor? Poslije Italije, u Srbiju… Nakon Juventusa, u Partizan… Naizgled, u ovom trenutku djeluje kao fantazija, ali… Partizan je ozbiljno krenuo po velikog Andrea Pirla. Puki san, ili java, znat će se vrlo brzo…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,