Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otkriveno šta se dogodilo nestalom navijaču koji je pješke krenuo u Katar

Preuzmite sliku

Sanchez je uhapšen jer je posjetio grob Mahse Amini, 22-godišnje djevojke koja je preminula nakon što je privedena jer nije pravilno nosila hidžab u Teheranu. Njezina smrt jako je odjeknula u svjetskim medijima.

Mjesec dana ostalo je do početka SP-a u Katru, najveće nogometne predstave koja se može zamisliti. Milioni zaluđenih navijača iz cijeloga svijeta maštaju o tome da uživo mogu podržati svoje reprezentacije i nogometne ljubimce, a jedan takav je i Santiago Sanchez, španjolski zaluđenik najvažnijom sporednom stvari na svijetu, prenosi Vecernji.hr.

Navijač madridskog Reala tim se povodom odlučio na nevjerovatan pothvat – krenuo je pješke od Madrida do Dohe, ali putem je nestao i više se nikome ne javlja. Sanchez je, u želji da podrži španjolsku nogometnu reprezentaciju, početkom 2022. godine, tačnije 8. januara, krenuo na put dugačak 7200 kilometara, a svoje je putovanje “prenosio” na društvenim mrežama, objavljivao fotografije, lokacije, opisivao događaje i nadao se da će na vrijeme stići do Katra.

Vezano | Muškarac pješke krenuo u Katar na Mundijal, u Iranu mu se gubi trag

Prema njegovom planu u Katar je trebao stići neposredno prije početka SP-a te se nadao da će uživo upoznati reprezentativce Španjolske. Međutim, početkom oktobra negdje u Iraku, u selu blizu granice s Iranom, gubi mu se svaki trag. No, španjolski mediji sada su otkrili šta se dogodilo.

Sanchez je završio u Iranu u zatvoru, a s njim je i prevoditelj. Zatim je prebačen u zatvor u Teheranu. Sanchez je uhapšen jer je posjetio grob Mahse Amini, 22-godišnje djevojke koja je preminula nakon što je privedena jer nije pravilno nosila hidžab u Teheranu. Njezina smrt jako je odjeknula u svjetskim medijima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje