Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oslabljeni Tuzla City i Sarajevo danas igraju na Tušnju, Velež dočekuje Široki

Preuzmite sliku

Tri utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, a najzanimljivije bi trebalo biti na Tušnju gdje se sastaju Tuzla City i lider Sarajevo.

Obje ekipe meč dočekuje s brojnim problemima u igračkom kadru pa će treneri morati izvesti kombinovane sastave. Tuzla City igra promjenjivo u posljednje vrijeme i teško je predvidjeti kakav će dan biti šestoplasirane ekipe u ligi.

S druge strane, Bordo tim je nedavnim remijem u velikom derbiju protiv Željezničara prekinuo niz pobjeda pa motiva za povratak u trijumfalnu seriju neće nedostajati. Ova dva rivala do sada su odigrala šest međusobnih utakmica, a Sarajevo ima jednu pobjedu više. U posljednja dva duela Tuzla je ostvarila pobjedu protiv Sarajeva na domaćem terenu.

Utakmicu u kojoj je zaista teško prognozirati pobjednika igrat će Velež i Široki Brijeg. Hercegovačke rivale na tabeli dijele samo dva boda, a promjenjive partije u posljednje vrijeme oba tima garantuju otvorenu i zanimljivu utakmicu na stadionu Rođeni.

Dan će zatvoriti utakmica u Bijeljini između Radnika i preporođenog Zrinjskog. Radniku su bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak, dok su se Plemići napokon uključili u borbu za sami vrh i s eventualna današnja tri boda najavili bi velike stvari u nastavku sezone.

Rezultati i parovi:

Olimpik – Krupa 1:1
Mladost – Sloboda 2:0
Tuzla City – Sarajevo (nedjelja, 13:00)
Velež – Široki Brijeg (nedjelja, 15:00)
Radnik – Zrinjski (nedjelja, 17:00)
Borac – Željezničar (ponedjeljak, 18:00)

Tabela:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje