Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ofanzivac razočaran nakon što nije dobio poziv među Zmajeve: “To me jako pogodilo”

Preuzmite sliku

Fudbaler Dinama, Luka Menalo, istakao da mu je bilo jako teško kada ga selektor Faruk Hadžibegić nije pozvao za utakmice protiv Islanda i Slovačke.

Bosanskohercegovački krilni fudbaler je u razgovoru za Sportske novosti govorio o situaciji sa bivšim trenerom Modrih, Antom Čačićem.

Istakao je da je non stop bio van ritma, te da je veoma teško u takvim okolnostima stići do željene forme, ali da je uspio izdržati.

“Nakon povrede i nije bilo baš nekih prilika. Imao sam slabu minutažu, a tako je teško uhvatiti ritam. Uđeš jednu utakmicu pet minuta, pa onda drugu ne uđeš, pa onda sljedećih deset opet ništa, tako da sam non-stop bio izvan ritma utakmica. Iznimno je teško u takvim okolnostima stići do željene forme. Treninzi su jedno, utakmice nešto sasvim drugo. Samopouzdanje i tjelesnu spremu ti daju igre, utakmice. Bez minutaže jest teško”, rekao je Menalo i dodao:

“Zahtjevno je to. Možeš se motivisati jedan dan, jednu sedmicu, ali kad vidiš da te nema u planovima, onda stigne dan ili više njih kad si totalno demotivisan. Stalno si razočaran, pa razočaranje postaje dio tvoje svakodnevice. Uđeš u neki krug u kojem se stalno vrtiš. I stojiš zapravo na mjestu. To je definitivno najgora situacija za svakog igrača, ali i za svlačionicu.”

Dodao je da ga je šokirala odluka Ante Čačića da ga ne pusti u Maccabi Tel Aviv koji ga je želio tokom zimskog prelaznog roka.

“Imao sam tu ponudu. Da, bio sam šokiran što me nije pustio. Bio sam uvjeren da me nigdje ne vidi. Međutim, u posljednjim danima prelaznog roka trener mi je postavio rampu. Nije se složio da odem u Tel Aviv, uvjerio me da sam bitan za ekipu. Na kraju nisam bio toliko bitan koliko mi je bilo rečeno. Ali, ne žalim za time… Ko zna kako bi se rasplele stvari da sam otišao. Ne, ne, definitivno mi nije krivo što nisam spremio putne torbe i otišao u Izrael”, dodao je Menalo i nastavio:

“Ovog trenutka je drugačija situacija u klubu. Uopće sad ne razmišljam o nekakvom odlasku. Na kraju sezone ću vidjeti s trenerom, ljudima u klubu jesu li oni zadovoljni sa mnom, vide li me tu. Ako neću biti u njihovim planovima, sreću bih onda potražio negdje drugdje. Međutim, ako sam im u planovima, onda je sve jasno. Meni nigdje nije ljepše nego u Dinamu.”

Za kraj je govorio i o reprezentaciji Bosne i Hercegovine istakavši da ga je pogodilo i razočaralo što ga Faruk Hadžibegić nije pozvao u nacionalni tim.

“To me maksimalno pogodilo. I jako razočaralo. Izgubio sam mjesto u reprezentaciji u kojoj sam bio standardni igrač posljednjih godina. Nije mi bilo lako. Sad se nadam da ću se igrama u Dinamu opet izboriti za svoj reprezentativni status”, zaključio je Menalo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje