Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

NS BiH kupuje vrijeme: Prolongirana sutrašnja sjednica o utakmici s Rusima!

Preuzmite sliku

Nogometni savez Bosne i Hercegovine prolongirao je sjednicu Izvršnog odbora koja je bila zakazana za ponedjeljak 10.10.2022. godine, a na kojoj se trebalo raspravljati o dogovorenoj prijateljskoj utakmici Rusije i BiH, prenosi N1.

“Sutrašnja 17. tematska sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prolongirana je za 31.10.2022. Isti dan će biti održana i redovna 18. sjednica IO NS/FS BiH” poručili su iz krovne kuće bh. fudbala.

Mnogo bure u bh. javnosti podigla je odluka Komiteta za hitnost NS BiH da se utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine odigra 19. novembra u Sankt Petersburgu.

Protiv takve odluke odmah su javno bili kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, Miralem Pjanić i mnogi drugi reprezentativci.

Milorad Dodik u posljednjoj posjeti ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu se hvalio da je zaslužan za dogovorn prijateljski meč dvije zemlje.

Protiv utakmice Rusija-BiH stale su mnogi fudbalski autoriteti poput Vahida Halilhodžića i Miroslava Ćire Blaževića, ali bivšeg kapitena fudbalske reprezentacije Vlatka Glavaša.

Također sportski direktor Shakhtara i bivši reprezentativac Hrvastke Darijo Srna, pozvao je rukovodostvo da povuče odluku o odigravanju utakmice.

Skoro sve sportske asocijacije u svijetu, između ostalih i FIFA i UEFA suspendovale su Rusiju do daljenjeg iz svih takmičenja zbgo agresije ove zemlje na Ukrajinu.

Pa logično pitanje: Zašto BiH u ovakvom trenutku treba meč protiv Rusije?

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,