Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova imena u redovima ‘crveno-crnih’: Žerić, Kadrić i Hasukić potpisali ugovore, pridružuje se i Mujkić

Preuzmite sliku

U prostorijama Fudbalskog kluba “Sloboda” ugovore su potpisali Denis Žerić, Ermin Kadrić i Esmir Hasukić, dok se također u ekipu sa Tušnja vraća i bivši fudbaler Slavena iz Živinica, te Sloge iz Simin Hana, Adnan Mujkić.

Navedena trojica fudbalera su priključeni timu Gradimira Crnogorca od samog početka priprema, a o svojim prvim impresijama je govorio Žerić koji je u Slobodu došao iz Željezničara, a proteklu sezonu je proveo na posudbi u Goraždu, piše fksloboda.

“Sretan sam zbog dolaska u Slobodu. To je veliki klub sa bogatom tradicijom i vatrenim navijačima. Mogu sigurno obećati borbu, trud i rad na terenu”, poručio je Žerić.

Denis Žerić je ugovor sa Slobodom potpisao na dvije godine.

Povratnik na Tušanj je Ermin Kadrić. Svoju fudbalsku karijeru je počeo graditi u Slobodi nakon čega odlazi u Sarajevo. Ugovor je potpisao na dvoje godine, sa mogućnošću produživanja na još jednu godinu.

“Sloboda je moj klub i tu sam počeo graditi svoju fudbalsku karijeru. Drago mi je što stručni štab vjeruje u mene i što sam se vratio na Tušanj. Želja svakog mladog fudbalera koji ponikne u Slobodi je da igra na Tušnju pred punim tribinama”, kazao je Kadrić.

Ermin Hasukić u Slobodu dolazi iz gradačačke Zvijezde. Ovaj osamnaestogodišnji fudbaler ističe da je ponosan zbog toga što je došao u najveći klub u ovoj regiji.

“Svaki fudbaler mora biti ponosan kada obuče dres Slobode. Sloboda zbog svoje tstogodišnje historije spada u red najvećih klubova i meni kao mladom fudbaleru zaista imponuje što sam tu. Trudit ću se da napredujem i tako doprinosim ostvarenju klupskih ciljeva”, kaže ovaj 18-godišnjak.

Ermin Hasukić je ugovor potpisao na godinu dana.

Također, u ‘crveno-crne’ vratio se i izdanak škole fudbala kluba sa Tušnja, štoper Adnan Mujkić.

On je dosada igrao za Orašje, Slaven iz Živinica, te Slogu Simin Han (Tuzla City).

Mujkić je ugovor sa Slobodom potpisao na godinu dana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje