Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nogometna zvijezda smatra da su igrači preopterećeni, navijači poručili da previše zarađuju da bi kukali

Preuzmite sliku

Godinama se priča o prenatrpanom rasporedu nogometaša, ali rijetko ko je imao hrabrosti istupiti i poslati jasnu poruku. Danas je Raphael Varane učinio baš to i uzburkao javnost.

Varane je objavio da su igrači i treneri prošle sedmice imali sastanak s engleskim Savezom vezano za nova pravila koja će oštrije kažnjavati prigovore i gestikuliranje sudijama.

Defanzivac Crvenih đavola nastavio je o previše utakmica u sezoni koje, po njemu, utiču na izvedbu na terenu i van njega, fizički, ali i mentalno.

Navijači poručili da previše zarađuju da bi kukali

Odmah je krenulo negodovanje u komentarima, navijači ističu da se igrači ne trebaju žaliti s obzirom na plaće u engleskom nogometu, a baš je Varane jedan od najplaćenijih nogometaša današnjice.

Bilo je i humorističnih komentara, jedan navijač mu je poručio da pronađe kancelarijski posao ako mu je teško trčati dvaput sedmično 90 minuta.

Francuz zarađuje nešto manje od 18 miliona funti godišnje što ga čini šestim najplaćenijim nogometašem u Premier ligi.

”Imali smo sastanak prošle sedmice s FA-om. Predložili su nove sudijske odluke i pravila. Već dugi niz godina dijelimo zabrinutost da ima previše utakmica, da je raspored prenatrpan i da je na opasnoj razini za fizičko i mentalno zdravlje igrača. Uprkos našim prethodnim povratnim informacijama, sada su preporučili za sljedeću sezonu: duže utakmice, više intenziteta i manje emocija koje igrači trebaju pokazati. Samo želimo biti u dobrom stanju na terenu i dati 100% svom klubu i navijačima. Zašto se naše mišljenje ne posluša? Kao igrač osjećam se privilegirano što svakodnevno radim posao koji volim, ali osjećam da ove promjene štete našoj igri. Želimo biti na maksimalnoj razini, najbolji što možemo biti i prirediti nevjerovatne nastupe koje će navijači slaviti svake sedmice. Vjerujem da je važno da mi, igrači i treneri, istaknemo ova važna pitanja jer želimo zaštititi igru koju volimo i dati navijačima sve od sebe”, stoji u objavi Varanea.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje