Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nogomet spaja: Nakon provokacija navijači Ekvadora i Katara postali prijatelji

Preuzmite sliku

Dvojica navijača protivničkih timova u poluvremenu su snimili zajednički video, a Peter iz Ekvadora objasnio je da je njegov narod strastven, naglasio da sport zbližava ljude i zahvalio domaćinima SP-a na gostoprimstvu. 

Lijepa nogometna i ljudska priča stigla je iz Katara, i to od strane navijača domaće reprezentacije i Ekvadora. Svojim gestom dva navijača pokazala su da je sport ispred svega i da sport spaja ljude.

Naime, navijač Ekvadora provocirao je domaće navijače, gestikulirajući rukom da im nikakvo bogatstvo ne može osigurati pobjedu protiv njegove reprezentacije. Navijač Ekvadora nije se mogao kontrolisati nakon drugog pogotka te je zaneseno slavio u neprijateljskom okruženju.

Neraspoloženi navijači Katara su se upustili u manji verbalni obračun s razdraganim Ekvadorijancem, govoreći mu da ušuti i sjedne. Na koncu je on ipak sjeo i primirio se, a nedugo nakon toga objavio je zanimljiv video. Dvojica navijača protivničkih timova u poluvremenu su snimili zajednički video, a Peter iz Ekvadora objasnio je da je njegov narod strastven, naglasio da sport zbližava ljude i zahvalio domaćinima Svjetskog nogometnog prvenstva na gostoprimstvu.

I navijač Katara obratio se navijačima na engleskom i na svom jeziku i poslao je istu poruku kao i navijač Ekvadora – kako nogomet mora spajati ljude.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,