Njemačka i Švicarska pred vratima drugog kruga, Hrvatskoj imperativ pobjeda protiv Albanije
Foto: Tuzlanski.ba

Susretima drugog kola u grupama A i B danas se nastavlja Evropsko prvenstvo u nogometu u Njemačkoj.

U okviru A-grupe domaćin Njemačka, koja je u prvom kolu deklasirala Škotsku, dočekuje selekciju Mađarske i pobjedom bi osigurala plasman u narednu rundu. U istoj situaciji je i Švicarska koja se sastaje sa Škotskom.

U prvom meču danas od 15 sati igraju Hrvatska i Albanija meč drugog kola u grupi B. Obje selekcije su zabilježile poraze na startu prvenstva te im je ovo vjerovatno posljednja šansa da izbore plasman u narednu fazu takmičenja.

Kada je u pitanju prvo kolo strijelci su bili izuzetno raspoloženi s obzirom na to da je u 16 utakmica postignuto 34 gola. Zanimljivo je da su se u strijelce upisala 34 igrača, među kojima su trojica pogodila svoju mrežu.

Najefikasniji su bili Nijemci koji su Škotima postigli pet pogodaka, dok su po tri gola postigli Španci, Švicarci, Turci i Rumuni. Iznenađenje kola priredila je Slovačka koja je savladala jednog od favorita za najviši plasman, selekciju Belgije.

Minimalne pobjede ostvarile su selekcije Francuske i Engleske, dok je jedini remi zabilježen u susretu Slovenije i Danske.