Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neymar namjerno dobio crveni karton da bi slavio Novu godinu u Brazilu?

Preuzmite sliku

Neymar opet to radi! Svi znamo za teorije da je uvijek povrijeđen ili suspendovan na sestrin rođendan, a sada su u Francuskoj isplivale teorije da je u meču sa Strsbourgom namjerno dobio crveni karton. Razlog za to je – proslava Nove godine u Brazilu, piše Mondo. 

On je bukvalno u razmaku od nekoliko desetina sekundi zaradio dva žuta kartona u meču sa Strasbourgom. Prvo je u 61. minutu rukom u lice udario protivnika i Clément Turpin ga je prvi put upisao u svoju bilježnicu. Potom je uletio u kazneni prostor, teatralno pao i dobio drugi žuti karton!

Sa ovim crvenim kartonom dobio je suspenziju koja znači da neće igrati na sljedećem meču koji, dosta prigodno, pada na 1. januar. Tada će Paris Saint Germain igrati sa Lensom, ali bez Neymara!

On navodno planira da Novu godinu proslavi u domovini, ali ne samo to! Prije Nove godine tu je još bitniji praznik koji se zove Reveilon. U prevodu ‘‘buđenje‘‘, a razlog za takvo ime je običaj da se ostane cijelu noć budan i da se uživa u obilnoj gozbi.

Uglavnom se jedu pečeno meso i plodovi mora, kao i jastozi, rakovi, a izgleda da je Neymaru to bitnije od gostovanja Lensu…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje