Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatna strast i želja za pobjedom: Trenutak Chiellinija i Buffona oduševio sve (VIDEO)

Preuzmite sliku

Dvije talijanske zvijezde i nogometni veterani, Giorgio Chiellini i Gianluigi Buffon, još jednom su pokazali zašto su posebni igrači.

Juventus je preokretom došao do velike pobjede na Wembleyju i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka. Bilo je tu i sudačkih repova. Poljski sudac je vrlo lako mogao dosuditi kazneni udarac za oba sastava, u 13. minuti kada je Chiellini s poda igrao rukom i nakon što je Verthongen u kaznenom prostoru srušio Douglasa Costu.

Iako, nitko od sudaca nije vidio sporne prekršaj i obje momčadi su ostale uskraćene za jedanaesterac. S druge strane, nakon vodećeg pogotka Sonaizgledalo je kao da će Stara dama ispasti iz Lige prvaka, no Juve je u drugom dijelu okrenuo rezultat i izborio nastavak takmičenja.

U završnici susreta uslijedila je opsada Juventusova gola. Sijevalo je sa svih strana. Najbliže golu bio je Kane koji je u 89. minuti uzdrmao stativu i tako propustio priliku izboriti barem produžetak.

Nakon utakmice posebnu pažnju privukli su Chiellini i Buffon. Njih dvojica su, naime, tokom opsade u jednom trenutku pokazali izljev emocija nakon briljantne obrambene reakcije Chiellinija, pokazujući nevjerovatnu strast i želju za pobjedom u toj utakmici.

Strast je jedna od stvari koju nogometni fanovi vole, a kada dođe od takva dva imena svjetskog nogometa, tim je bolje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje