Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić prekinuo odmor igračima: Fudbaleri u decembru odradili 24 treninga

Preuzmite sliku

Iako je prvobitni plan bio da  fudbaleri Slobode budu na pauzi do 09. januara kada je planirana prozivka na Tušnju, igrači su u decembru već odradili 24 treninga.

Šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatan Nalić ipak je odlučio da se cijeli decembar trenira. Nakon najuspješnije polususezone u historiji kluba stručni stab i igrači ne prepuštaju ništa slučaju i dok su protivnici na odmoru, 28 dana manjka utakmica i treninga u odnosu na Premijer ligu nadomiruju napornim treninzima kako bi spremni dočekali kup utakmicu protiv FK Sarajevo i nastavak prvenstva.

Ekipa je u pogonu od početka decembra i do danas je odradila 24 treninga. Ekipa radi po programu opšte pripreme, a spojeni su preko aplikacije koju šef stručnog štaba kontroliše analizacionim programom iz svoje kuće.

“Pobjeda se niti upisuje niti slavi u poluvremenu! Tek smo na pola posla, drugi dio prvenstva će biti još teži. Spremamo se za nastavak prvenstva maksimalno fokusirani! Momci rade zaista odlično. Dva treninga dnevno, trčanje, plus teretana. Prvenstvo će odlučiti detalji stoga moramo ozbiljno raditi na trenizima i eventalnim pojačanima” – izjavio je Zlatan Nalić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,