Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon potpisa za Sarajevo, Ziljkić se odmah izvinio navijačima Sarajeva zbog sporne fotografije

Preuzmite sliku

Almedin Ziljkić je sinoć predstavljen kao treće pojačanje Fudbalskog kluba Sarajevo u zimskom prijelaznom roku, a odmah po potpisu ugovora dao je kratki intervju za klupski Youtube kanal.

Ziljkić je u Bordo tim stigao iz ljubljanske Olimpije i odmah se zahvalio troje ključnih ljudi za njegov dolazak.

“Zahvalio bih se Ismiru Mirviću koji mi je ukazao priliku i ostvario transfer u Sarajevo, direktorici Ajli Alimanović i prije svega, treneru Mirzi Varešanoviću. On je insistirao na mom dolasku i ostvario mi je želju”, rekao je Ziljkić i dodao:

“Prije me niko nikad iz Sarajeva nije zvao i, eto, sada sam, nakon prvog poziva pridružio sam se bordo-bijeloj porodici. Sada sam najsretniji na svijetu”, rekao je Ziljkić.

Posljednjih dana društvenim mrežama kružila je fotografija Ziljkića iz vremena kada je nosio dres Borca, a na njoj je u zagrljaju s jednim od navijača banjalučkog kluba, koji drži zapaljen šal Sarajeva.

Ziljkić kaže da je cilj onog ko je dijelio tu fotografiju bio da stopira njegov dolazak u Sarajevo.

“Ovih dana kruži ta sporna fotografija, koja je pokušala da stopira moj transfer u Sarajevo. Ja ne mogu da utječem na okolnosti van terena i ko će se i kako slikati sa mnom. Neko je mogao da se uslika sa majicom, nekim šalom mog grada i da provocira, tako da ja nisam mogao na to da utječem. Ako se neki navijač osjetio uvrijeđenim, ovom prilikom bih htio da se javno izvinim i da nam poželim sreću u nastavku sezone”, zaključio je Ziljkić.

Ziljkić je rođen 25. februara 1996. godine u Novom Pazaru ali posjeduje i bosanskorecegovački pasoš. U Sarajevo je stigao iz ljubljanske Olimpije za koju je u proteklih godinu i po ukupno odigrao 51 utakmicu postigavši 8 golova uz 6 asistencija.

Ranije je u Premijer ligi BiH nastupao za Slobodu, Tuzla City i Borac.

FK Sarajevo i Almedin Ziljkić potpisali su ugovor do ljeta 2025. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,