Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon haosa na terenu objavljena fotografija iz svlačionice Fenera: “Ova ekipa stoji čvrsto”

Preuzmite sliku

U derbiju 30. kola turskog prvenstva Fenerbahče je u gostovima svladao Trabzonspor (3:2). Susret je obilježio neviđeni haos u samoj završnici, ali i kraj susreta tokom kojeg je hrvatski golman Dominik Livaković pogođen nepoznatim predmetom u glavu, a potom i udaren šakom u glavu.

Osim Livakovića napadnuti su i drugi igrači Fenera, neki su i ušli u klinč s huliganima, ali velika većina ih je uspjela pobjeći s terena na vrijeme. Nakon utakmice na društvenim mrežama je osvanula i zanimljiva fotografija iz svlačionice na kojoj se mogu vidjeti nasmijana lice uz poruku:

“Ova ekipa stoji čvrsto. Nećemo dozvoliti nikom da ukalja naš klub i dres. Ovo je za sve nas”.

Nakon utakmice javio se i trener gostiju Ismail Kartal koji je imao puno toga za reći. Trener jednostavno nije mogao shvatiti količinu mržnje koja vlada između dva kluba.

“Ne razumijem zašto vlada ovolika mržnja između dvije momčadi. Oni su nas dobili na našem stadionu, slavili su na terenu i čestitali smo im sportski. Zar mi nismo mogli isto? Ovo su dva velika kluba i ovakve scene se ne smiju događati, rekao je Kartal pa nastavio:

“Mog igrača su pogodili u 60. minuti i utakmica je trebala odmah biti prekinuta. Suci su bili spremni zaustaviti susret, ali mi smo to odbili. Mi smo svi Turci, moramo biti pažljiviji jedni prema drugima. Ovo je naša zajednička država”, istaknuo je Kartal.

Treba također istaknuti kako su igrači i stručno osoblje Fenera ostali u svlačonici još satima nakon utakmice. Razlozi su bili oni sigurnosni, jer, čekali su policiju koja im je trebala osigurati siguran odlazak sa stadiona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,