Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na stolu imao avionske karte i 30 miliona eura, ali Džeko je samo rekao: “Idi i završi Fenerbahce”

Preuzmite sliku

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, jučer je potpisao dvogodišnji ugovor sa Fenerbahceom.

Turski mediji javili su da će za dvije godine zaraditi 8,4 miliona eura. Međutim, urednik turskog lista Fanatik piše da je to mizeran iznos u odnosu na ono što je nudio jedan klub iz Saudijske Arabije.

– Džeko je imao ozbiljne ponude iz Evrope, ali i astronomsku ponudu sa Arapskog poluostrva. Postojala je čak i avionska karta i ponuda od 30 miliona eura za dvije sezone. Međutim, novac Arapa nije bio dovoljan da ga ubijedi. Zato što je zaradio dovoljno novca. Svjetska zvijezda, koja je uvijek plijenila mirnim porodičnim životom i profesionalizmom, opredijelila se za korak koji će ga učiniti najsretnijim – piše Albayrak.

Dijamantu je porodica bila na prvom mjestu. Smatrao je da su Istanbul i Turska idealni za početak novog života i zbog toga je odabrao Fenerbahce.

Urednik turskog lista Fanatik navodi kako se Džeko samo jednom našao Alijem Kočom, predjsednikom Fenera. Već tada je bilo jasno da je posao dogovoren.

– Najvažniji mi je projekat. Želim osvojiti trofeje, a o ostalom možete pregovarati s mojim menadžerom – navodno je rekao Džeko prvom čovjeku Fenerbahcea, a istovremeno svom menadžeru Alessandru Lucciju poručio je kratko i jasno:

– Idi na sastanak i završi, ne odustaj od pregovora. Želim igrati za Fenerbahce.

Džeko će u novom klubu igrati u dresu s brojem devet.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje