Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mourinho veliki fan mladog fudbalera porijeklom iz BiH

Preuzmite sliku

Na pres konferenciji uoči utakmice Lige Evrope, Jose Mourinha, su novinari pitali ko će biti naredni mladi igrač kojeg će lansirati, iskusni trener je izabrao Bosanca sa švedskim pasošem.

Murinho je tokom karijere trenirao mnoge sjajne igrače, stekao je ogromno iskustvo i zna kako prepozanti talentovanog igrača što je pokazao nebrojeno puta u prošlosti.

Portugalski stručnjak je u posljednje vrijeme promovisao nekoliko mladih igrača koji su postali dio prvog tima Vučice, prije svih to se odnosi na 20-godišnjeg Nikolu Zalevskog te 18-godišnjeg Cristiana Volpata.

“Mislim da će sljedeći biti Benjamin Tahirović”, glasio je Mourinhov odgovor na pitanje ko će biti sljedeći Romin talenat da uđe u prvi tim.

Tahirović je 2003. godine, igra na poziciji centralnog veznog. Rođen je u Švedskoj, ali je porijeklom iz BiH. Već sada i posjeduje pasoš BiH, što je u fudbalskom svijetu jako bitno.

Roma ga je dovela u svoje omladinske selekcije u februaru 2021. godine iz Vaslunda, do sada je za Primaveru, odnosno mladi tim “Vučice” skupio 44 nastupa uz tri gola i četiri asistencije.

Tahirović već neko vrijeme trenera sa prvim timom, još uvijek nije debitovao, ali je na posljednja tri meča Serije A bio na klupi i pitanje je trenutka kada će mu Portugalac dati šansu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje