Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladim nadama: Oprema iz Mozzarta za Školu fudbala Atletiko

Preuzmite sliku

Novi dresovi za srećan početak rada.

Brojnim sportskim kolektivima širom BiH potrebna je podrška u ostvarivanju dobrih rezultata, posebno kada su na samom početku rada. Među njima je i Škola fudbala Atletiko koja je svoja vrata mladim talentima otvorila u martu ove godine. Kako bi ih podstakli da vrijedno treniraju i tresu protivničke mreže, iz kompanije Mozzart su im poslali nove dresove.

– Imamo fantastične utiske o saradnji sa kompanijom Mozzart- od komunikacije do realizacije donacije. Veoma su nas usrećili, dječaci su baš zadovoljni, uživali smo i prilikom fotografisanja u novim dresovima i nadamo se brojnim pobjedama u njima. Hvala Mozzartu- kaže Denis Ljutić, trener Škole fudbala Atletiko, Turbe.

  • U ovoj školi su za samo devet mjeseci rada uspjeli da okupe oko 80 omladinaca. Talentovani mladi fudbaleri raspoređeni su selekcijama cicibani, pjetlići, pretpioniri i pioniri. Za sada među njima nema djevojčica, ali, bude li interesa, spremni su da im otvore svoja vrata, pa da treniraju zajedno.

    Sa mladim fudbalskim nadama rade treneri Mirza Muslimović i Denis Ljutić koji posjeduju UEFA licence. U svakoj grupi ih ima po dvadesetak, pa im se mogu kvalitetno posvetiti.

  • Osim na treninge, mladi fudbaleri odlaze i na utakmice. Mlađi učestvuju na turnirima širom BiH i na prijateljskim utakmicama sa drugim klubovima i školama fudbala. Za to vrijeme pioniri i pretpioniri imaju redovno takmičenje u okviru Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona, ali i oni igraju na turnirima i prijateljskim utakmicama…

    Pionirska ekipa je jedna od boljih na Prvenstvu SBK, a u svojoj grupi su sada na drugom mjestu. Trenutno učestvuju i na turniru u Novom Travniku gdje su već u prvom kolu pobijedili ekipu Busovače iz Visokog sjajnim rezultatom 8:1, pa očekuju da će biti visoko plasirani po završetku…

  • Tokom ove godine su osvojili drugo mjesto na turniru u Maglaju sa ekipom 2012. godište, bili su drugi i u Bugojnu, te treći na turniru koji je organizovala Škola fudbala Lašva.

    U idućoj godini žele da nastave da nižu uspjehe na turnirima koji počinju već u januaru.

    Za sada se finansiraju mahom od članarina koje plaćaju roditelji mladih fudbalera, a imali su jednokratnu pomoć Kantona, te nekoliko privrednika.

    Sve to je skromno za potrebe ovog perspektivnog sportskog kolektiva, pa im je nova oprema iz Mozzarta značajna pomoć u prvoj godini rada.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,