Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi Zmajevi fantastični, četiri gola ipak nedovoljna za baraža!

mladi-zmajevi
Preuzmite sliku

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je sa Njemačkom na Koševu rezultatom 4:4, te su na taj način ostali bez baraža za Evropsko prvenstvo.

\"mladi-zmajevi\"Nakon uvodnih deset minuta u kojim uzbuđenja nije bilo, u 10. minuti naša reprezentacija dolazi u vodstvo. Čolić je uposlio Stevanovića koji fenomenalno pronalazi Milana Đurića, a visoki napadać naše selekcije fantastično glavom pogađa za vodstvo od 1:0.

Igrali su naši nakon gola mnogo bolje, no ipak Nijemci iz sumnjive situacije preko Jana Kirchhoffa poravnali rezultat na 1:1, ali je gostujuće slavlje trajalo samo jedan minut. Već u narednom napadu naše reprezentacije prekrasan centaršut Višće koristi Milan Đurić koji još jednom glavom pogađa za novo vodstvo od 2:1.

Imao je Đurić potom priliku za hat-trick, ali je šutirao pored gola, a lijepu priliku iz slobodnog udarca u 31. minuti imao je kapiten Nemanja Bilbija, ali njegov udarac brani Leno.

Ipak, u 38. minuti Đurić je došao do trećeg gola. Stevanović je ponovo fantastično centrirao, a Đurić ponovo prekrasnim udarcem glavom matira Lena za velikih 3:1.

Dvadeset minuta u nastavku susreta bilo je dovoljno Nijemcima da dođu do poravnanja. Za smanjenje vodstva u 58. minuti je pogodio Polter, da bi u 65. minuti fantastičan gol postigao Leitner za poravnanje rezultata na 3:3.

Međutim u 74. minuti ponovo smo došli do vodstva. Bilbija je ubacio u kazneni prostor, Đurić se sjajno izborio za loptu, ubacio e u kazneni prostor gdje se na pravom mjestu našao Grahovac koji je pogodio za 4:3.

Ipak, Polter nakon kornera u 87. poravnava ponovo rezultat na 4:4, što je bio konačan rezultat susreta.

SportSport.ba / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: