Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi bh. nogometaši poraženi od Norveške (FOTO)

Preuzmite sliku

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od selekcije Norveške s 1:0, u kvalifikacionom meču za evropsko prvenstvo odigranom na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mohamed Elyounoussi u 57. minuti. Reprezentacija BiH tako je i nakon šestog kola ostala bez pobjede, sa svega dva remija.

BiH je prva zaprijetila u 8. minutu kada je nakon greške odbrane norveškog golmana pokušao savladati Milošević, ali njegov šut odlazi direktno u Rossbacha.

U 11. minutu nova šansa za BiH nakon prekršaja ispred šesnaestera Norveške. Šutirao je Hajradinović, ali lopta odlazi preko gola.

Norvežani su se ”probudili” od 15. minute i krenuli dosta ofanzivnije ka Pirićevom golu, ali u tim trenucima nije bilo veće opasnosti po gol BiH. Golman bh. selekcije u nekoliko navrata je dobro reagovao na ubačaje norveških igrača i otklonio opasnost.

U posljednjim minutama prvog poluvremena, nakon odlične akcije Norveške, u mat poziciji se našao Elyounoussi ali srećom po bh. tim promašio je gol.

Norveška je došla do vodstva u 57. minutu. Nakon odličnog ubačaja s lijevog krila Zahid je glavom dodao Elyounoussiju, koji je bez problema pogodio prazan gol selekcije BiH.

Do kraja utakmice BiH je pokušavala kontranapadima ugroziti Norvežane, ali bez uspjeha. Minutu prije kraja utakmice dva puta se u odličnoj prilici našao Damir Sadiković. Njegov prvi udarac pogađa norveškog defanzivca i odlazi preko gola, a drugi prolazi pored stative Rossbachovog gola.

Naredni meč selekcija BiH će igrati u utorak protiv Švicarske na istom stadionu.

Prije početka utakmice minutom šutnje odata je počast legendi Željezničara Josipu Bukalu, koji je preminuo 30. augusta u Sarajevu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje