"Vjerujem da mogu doprinijeti uspjehu našeg kluba i jedva čekam priliku da se dokažem na terenu" , izjavio je mladi Beganović nakon potpisa ugovora.

Mlada nada: Ajdin Beganović, kapiten bh. juniorske reprezentacije od danas u prvom timu Slobode
Foto: FK Sloboda

Najtalentovaniji junior BiH potpisao profesionalni ugovor sa FK Sloboda Tuzla Ajdin Beganović, kapiten juniorske reprezentacije BiH i juniora FK Sloboda Tuzla potpisao je profesionalni dvogodišnji ugovor sa klubom iz Rudarske 2.

Beganović je rođen 2006. godine i kako ističu iz kluba od malih nogu "nosi crveno-crni dres Slobode, pokazujući veliki talenat i posvećenost".

Kruna njegove dosadašnje karijere svakako je osvajanje omladinskog Kup-a u protekloj sezoni.

"Osjećaj pripadnosti svom klubu presudio je da odbije sve ponude koje je imao u ovom prelaznom roku i potpiše profesionalni ugovor sa Slobodom. Ovim potpisom klub nastavlja praksu forsiranja igrača iz našeg omladinskog pogona i čvrsto vjerujući u njihov dalji razvoj", dodaju.

"Veoma sam sretan zbog potpisivanja novog ugovora i ostanka u Slobodi. Radujem se daljem napredovanju i nastupu za prvi tim. Vjerujem da mogu doprinijeti uspjehu našeg kluba i jedva čekam priliku da se dokažem na terenu" , izjavio je Beganović nakon potpisa ugovora.

Beganović je za U-19 reprezentaciju BiH upisao 15 nastupa, a prvi nastup zabilježio je 9. maja 2023. godine sa nepunih 17 godina.