Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mitska scena: Materazzi otkrio šta je rekao Zidaneu prije nego što je dobio udarac

Preuzmite sliku

Penzionisani talijanski odbrambeni fudbaler Marco Materazzi (49) otkrio je što je rekao Zinedineu Zidaneu (50) u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine, u kojem je Italija nakon penala pobijedila Francusku.

Mitska scena, jedna od najupečatljivijih u historiji SP-a, dogodila se u produžecima berlinskog finala. Francuski kapiten izgubio je živce i glavom u tijelo opalio talijanskog stopera, koji je pao na teren. Zidane je potom isključen.

“Zidane mi je ponudio dres. Rekao sam mu da bih radije uzeo njegovu sestru”, otkrio je Materazzi za Italian Football TV što je rekao slavnom Francuzu u 110. minuti, nakon čega je dobio udarac glavom u prsa. Podsjetimo, regularni dio utakmice završio je 1:1, a strijelci svojih reprezentacija bili su upravo Zidane u sedmoj i Materazzi u 19. minuti.

Iako se ranije nagađalo kako je Materazzi uvrijedio Zidaneovu majku, obojica su potvrdila kako je spomenuo sestru. “Provocirao me govoreći o mojoj sestri. Nisam ponosan na taj trenutak, ali on je dio moje karijere. U tom sam trenutku bio slab. Nije mi uvrijedio majku, ali jest sestru”, rekao je Zidane za L'Equipe u jednom intervjuu, prenosi Index.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,