Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mirza Varešanović novi trener FK Sarajevo

Preuzmite sliku

Mirza Varešanović (50) novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, saopšteno je danas iz ovog bh. premijerligaša.

Varešanovićev stručni štab činit će Senad Repuh, Emir Obuća, Adi Adilović, Almir Seferović, Evelin Pipo i Admir Kozlić.

Shodno tome, Emir Obuća, Adi Adilović i Evelin Pipo ostaju u stručnom štabu na pozicijama drugog asistenta, trenera golmana i jednog od kondicionih trenera.

Varešanović će tako drugi put u karijeri biti trener Sarajeva. Prvi put je bio u periodu od aprila 2010. do juna 2011. godine kada je u 43 zvanične utakmice ostvario 23 pobjede, 11 remija i devet poraza.

Obnašao je i funkciju sportskog direktora tima sa Koševa, a iz tog perioda navijači Sarajeva pamte osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine u sezoni 2004/2005. godine.

“Zvanično predstavljanje novog stručnog štaba FK Sarajevo bit će obavljeno u utorak ,13. decembra, na konferenciji za medije”, istakli su iz “bordo” tabora.

Sarajevo je poslije prvog dijela sezone na za klub ovog renomea lošem petom mjestu tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine sa svega 25 osvojenih bodova u 18 odigranih utakmica. Za liderom Zrinjskim zaostaje čak 14 bodova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,