Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milan Tegeltija podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Borac

Preuzmite sliku

Predsjednik Borca, kontraverzni Milan Tegeltija, podnio je ostavku na ovu poziciju.

Sve je potvrdio na Facebooku.

“Vrijeme je za promjene, Borac će do kraja januara dobiti novog predsjednika kluba. Već sam vas prije Nove godine obavijestio o mojoj ideji da je zrelo vrijeme da Borac, u organizacionom smislu, napravi korak naprijed i uspostavi i imenuje novog predsjednika koji bi u punom kapacitetu bio menadžer kluba. S mojim prijateljima iz uprave kluba razmijenio sam ovu ideju i dao argument za nju. Dugo pričamo o svim prednostima i nedostacima tog, po meni, organizacionog iskoračenja i drago mi je da vas obavijestim da smo se dogovorili oko ideje i da će do kraja januara Borac dobiti novog predsjednika – Upravitelja kluba”, napisao je Tegeltija na Facebooku.

“Klub će krenuti u tom novom smjeru što će, uvjeren sam, donijeti organizacijski napredak klubu. Što se mene tiče, moji prijatelji iz rukovodstva kluba i novi predsjednik će i dalje imati moju punu podršku, samo sada u drugom svojstvu. Ponosan sam na organizacijski, infrastrukturni i rezultatski uspjeh koji smo ostvarili u proteklih osam mjeseci te sam uvjeren da će, na tim temeljima, klub nastaviti rasti iz dana u dan i kao organizacijski i infrastrukturni i rezultati. Hajde Borac”, poručio je Tegeltija koji će ostavku i zvanično predati skupštini kluba.

Tegeltija je više poznat po pravosudnoj i političkoj karijeri. Radio je koa tužilac i predsjednik Osnovnog suda u Banja Luci, kasnije je bio član i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća. Sada je savjetnik predsjednika entiteta RS Milorada Dodika.

Od 2022. godine nalazi se na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.

“Koristeći službeni položaj predsjednika VSTV, Tegeltija je učestvovao u koruptivnim radnjama koje su uključivale korištenje političkog uticaja i službenog položaja za ostvarivanje lične koristi. Konkretno, postoje vjerodostojne informacije da je Tegeltija iskoristio svoj položaj da bi ostvario korist u zamjenu za miješanje u sudski proces i manipulisanje imenovanjima na pravosudne funkcije, te zapošljavanjem na druge javne pozicije.” naveli su tada organi SAD-a koji su na isti popis tada stavili i njegovu, već danas, bivšu suprugu.

U Borcu je bio angažovan na mjestu predsjednika od aprila 2023. godine.

Zanimljivo je da se ostavka dešava u trenutku dok je Borac prvi na tabeli i sa dobrom pozicijom da bude prvak BiH na kraju sezone.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,