Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messiju nedostaje samo još jedan trofej, Safet Sušić ga je uspio osvojiti

Preuzmite sliku

Lionel Messi je osvajanjem Svjetskog prvenstva sa Argentinom osvojio sve što je mogao osvojiti izuzev jednog takmičenja, a to je Kup Francuske.

Kada se pogleda u kojim je klubovima Messi igrao, osvojio je sva takmičenja koja je mogao, ali mu nedostaje još samo Kup Francuske koji će imati priliku osvojiti ove godine.

Messi je osvojio sa Argentinom Svjetsko prvenstvo i Copa Americu, sa Barcelonom je osvojio prvenstvo, Kup i Superkup Španije, Ligu Šampiona, Superkup Europe, klupsko Svjetsko prvenstvo, a sa PSG-om prvenstvo Francuske i Superkup.

Zanimljivo da je Safet Sušić sa PSG-om osvajao trofej Kupa Francuske koji nedostaje Messiju. Popularni Pape je 1983. godine osvojio Kup, a tri godine poslije je podigao pehar prvaka Francuske.

“Što se tiče Messija, moj stav bi bio isti i da nije osvojio ovaj naslov. Godinama ga smatram najvećim. Imao sam priliku da preko TV-a gledam Pelea, isto tako Cruyffa, protiv Maradone sam i igrao, ali ovo što Messi radi zadnjih godina je fascinantno”, kazao je jučer Sušić za Messija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,