Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messi predstavljen na prepunom stadionu Intera: ‘Siguran sam da ćemo imati divna iskustva’

Preuzmite sliku

Argentinski fudbaler Lionel Messi u nedjelju je zvanično predstavljen navijačima svog novog kluba Intera iz Miamija, prenosi AA.

Inter je u nedjelju uveče predstavio Messija na prepunom stadionu u Fort Lauderdaleu dan nakon što je kompletirao transfer argentinske zvijezde.

Nakon što je ušao na teren Messi je pozdravio navijače i bivšeg engleskog fudbalera, predsjednika i suvlasnika Intera Davida Beckama, zahvaljujući kojem je i stigao u Miami.

  • “Siguran sam da ćemo imati mnogo divnih iskustava”, rekao je Messi prisutnima.

    Messi će prvi put trenirati sa novim saigračima u utorak, a mogao bi da debituje na domaćem terenu u petak u utakmici protiv Cruz Azula.

    Američki klub je ranije najavio da će Messijev ugovor trajati dvije i po sezone i da će mu isplaćivati između 50 i 60 miliona dolara godišnje.

    Osim Messija, sinoć je navijačima predstavljen i Sergio Busquets, španski veznjak koji je nekada igrao sa Messijem u Barceloni.

  • Messi, koji je igrao u Barceloni, gdje je i započeo svoju dugu karijeru, 2021. je prešao u PSG. Fudbaler koji je u PSG-u odigrao 74 utakmice, zabilježio je 32 gola i 35 asistencija.

    Za Barcelonu je igrao 520 utakmica i upisao 474 gola. Prošle godine je u Kataru osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,