Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lov na Slobodine dragulje: Bundesligaš želi Todorivića, za Muminovića stigle konkretne ponude, na radaru skauta i Smajić

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode iz Tuzle jučer su na stadionu Tušanj u okviru 5. kola Lige za ostanak sa minimalnih 1:0 savladali ekipu Borca iz Banja Luke, a strijelac pobjedonosnog gola za “Crveno-crne” bio je Edis Smajić.

Odlučujućem pogotku je prethodio za bh. standarde čudesan trk Darka Todorovića koji je s loptom pretrčao 60-ak metara. Osim tri veoma važna boda koja je Sloboda osvojila u ovom susretu utakmicu je obilježio i rekordan broj skauta i menadžera Agencije za zastupanje i posredovanje fudbalera iz Njemačke koji su posmatrali utakmicu između Slobode i Borca.

Tako su nakon meča kako saznaje Tuzlanski.ba skauti Herte iz Berlina člana Njemačke Bundeslige u bilježnicu upisali ime Darka Todorovića. U narednim danima mogla bi se očekivati i konkretna ponuda Herte prema Slobodi za transfer Todorovića.

S druge strane Uprava Slobode na stolu ima kako sazanejmo već dvije konkretne ponude za transfer Azira Muminovića kojem se predviđa fantastična golmanska karijera, dok ga mnogi vide i kao prvog golmana fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Navodno i Olimpija iz Ljubljane sprema izdašnu ponudu za talentovanog golmana Slobode.

  • Na meti skauta i je strijelac jedinog pogodtka na jučerašnjoj utakmicu protiv Borca, mladi Edis Smajić za kojega su zainteresovana dva kluba iz Njemačke i jedan iz Austrije.

  • Da su u u pitanju dragulji koje u svojim redovima ima Sloboda u prilog tome govori i podatak je među pobrojanim igračima najstariji Darko Tordorović koji ima tek 20 godina i jedan je od ključnih igrača U-21 reprezentacije BiH, a nastupio je i za A reprezentativnu selekciju pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog u prijateljskim utakmicama protiv SAD-a i Meksika.

  • Desni bek naše mlade reprezentacije u kvalifikacionoj utakmici protiv Velsa postigao je sa oko 30 metara eurogol i tako odlučio utakmicu. Todorović je sjajnim dalekometnim šutem pogodio za Slobodu i u 4. kolu Lige za ostanak u gostima kod ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Bio je strijelac i gola protiv Čelika na Tušnju uz sve to jučer je započeo sjajnu akciju i nakon šuta izborio korner za Slobodu nakon čega je Smajić glavom savladao golmana Borca.

    Međutim, čelnici Slobode kako saznajemo ne žele se još upuštati u realizaciju nekog od mogućih transfera ali im laska zanimanje brojnih klubova za Muminovića, Todorovića i Smajića.

    Poodsjetimo, UO FK Sloboda na čelu sa predsjednikom Senadom Mujkanovićem u više navrata u javnim nastupima zauzeo je stav kako će politika vođenja kluba u narednom periodu biti fokusirana ka forsiranju mlađih fudbalera koji su ponikli u Slobodi, što se ispostavilo kao dobra odluka.

    Sloboda već u srijedu ima priliku da u susretu protiv Željezničara izbori plasman u finale Kup-a BiH, a ukoliko “Crveno-crni” uspiju osvojiti naslov pobjednika Kup-a BiH i tako izbore učešće u međunarodnom takmičenju sigurno je da će fudbalerima Slobode još više porasti tržišna cijena. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje