Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijep gest: FK Željezničar uručio 160 sezonskih karata predstavnicima domova koji brinu o djeci

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Željezničar danas je uručio 160 sezonskih karata predstavnicima domova i udruženja koja brinu o djeci i mladima, uključujući djecu sa fizičkim i intelektualnim poteškoćama i djecu iz marginaliziranih grupa.

Trinaest udruženja i ustanova su primile sezonske ulaznice, uključujući Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, SOS Dječije selo, Centar Vladimir Nazor, Organizacija Respekt, Plivački klub SPID te udruženja Budi mi drug, Summero, Pro Reha, Srce za djecu oboljelu od raka, Dajte nam šansu, Zdravo odrastanje, Život sa Down sindromom i EHO za pomoć djeci sa teškoćama sluha i govora.

Kako je Feni kazao potpredsjednik Upravnog odbora FK Željezničar i voditelj ovog projekta Jusuf Tanović, Željezničar je i ranije pozivao djecu i štićenike udruženja i domova koji brinu o djeci i mladima, ali pristup kluba ovoj populaciji je u posljednje dvije godine promijenjen u saradnji sa društveno – odgovornim kompanijama kako bi ovoj djeci obezbijedili veći broj sezonskih ulaznica.

“Karte se sada u okviru tih udruženja koriste naizmjenično, tako da sveko dijete ima priliku da prisustvuje na barem nekoliko utakmica Željezničara, u sjajnoj atmosferi stadiona Grbavica. Sretni smo što će ovi mladi ljudi biti dio plave porodice i ove sezone”, izjavio je Tanović.

Ulaznice za sezonu 2023/24. glase na ime organizacije i mogu ih, naizmjenično i bez ograničenja, koristiti djeca, članovi i štićenici kao i staratelji i roditelji u pratnji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje