Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Bayern i Real prvi četvrtfinalisti

Preuzmite sliku

Arsenal je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka traži čudo protiv minhenskog Bayerna. Bavarci su u prvoj utakmici slavili s visokih 5:1, već jednom nogom zakoračili u četvrtfinale elitnog natjecanja. 

Arsenal i Bayern od prve su minute zaigrali otvoreno, topnici su od samog starta krenuli na “sve ili ništa”.

Potpuna ofanziva isplatila se Arsenalu u 20. minuti kada su stigli do prvog gola. Theo Walcott je ušao u kazneni prostor s desne strane, pa snažnim udarcem “probio” Neuera. Arsenal je dominirao prvim dijelom, potpuno pritisnuo Bayern pred svoj gol.

Početkom drugoga dijela Bayernu je opravdano poništen pogodak nakon što je Hummels iz blizine prevario Ospinu. Ipak, njemački se defanzivac nalazio u evidentnom ofsajdu, pa gosti nisu imali prigovora na ovu odluku sudaca. Bayern je ipak izjednačio u 55. minuti. Koscielny je u svom kaznenom prostoru startao na Lewandowskog, a sudac Sidiropoulos pokazao na bijelu točku. Kapiten Arsenala dobio je žuti karton zbog prekršaja, pa i crveni zbog prigovora, time bitno oslabio svoju ekipu. A Lewandowski s bijele tačke pogodio za 1:1.

  • Arsenal s igračem manje nije mogao parirati Bayernu, njemački je predstavnik odmah krenuo i po drugi pogodak. Robert Lewandowski je bio prilično opasan, a snažan pokušaj poljskog napadača u 65. minuti zaustavio je Ospina. Ipak, samo tri minute kasnije Bayern je zabio drugi pogodak. Prvo je Ospina loše ispucao loptu, pa Sanchez izgubio loptu pred svojim vratima, a smušene nogometaše Arsenala odmah kaznio Arjen Robben.

    Protiv Bayerna se ne može igrati s igračem manje, to su osjetili i igrači Arsenala. Prvo je Douglas Costa u 78. minuti s ivice kaznenog prostora pogodio “malu mrežicu” za 3:1, a onda i Vidal efektno prebacio Ospinu, time još jednom potopio Arsenal. Konačnih 1:5 postavio je Vidal u 83. minuti.

    U drugom meču, Napoli je vodio na poluvremenu protiv Reala, no kraljevi su u nastavku okrenuli golovima Ramosa na 2:1.

    San Paolo je eksplodirao u 24. minuti kada je Hamšik dao sjajnu loptu za Mertensa koji iskosa s lijeve strane s 10-ak metara snažnim udarcem probija Navasa za 1:0.

    Kraljevi su bolje zaigrali u nastavku, a nagrada je stigla u 52. minuti kada je Ramos pogodio glavom nakon ubačaja Kroosa iz kornera. Samo pet minuta kasnije na San Paolu sve je rješeno, a junak Reala još je jednom Sergio Ramos, a pogodio je opet na asistenciju Kroosa. (Goal.com)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje