Liga prvaka: Amar Dedić odigrao cijeli susret za Sazlburg, Krunić ubilježio jubilarni 100. meč za Milan
Foto: Tuzlanski.ba

Dedićev Sazlburg poražen od Chelsea u duelu petog kola grupe C dok Dinamo u okviru grupe E Lige Prvaka deklasiran na svom terenu od Milana rezultatom 0:4.

Amar Dedić (20) odigrao je novih 90 minuta za Salzburg u Ligi Prvaka. Njegova ekipa je večeras u utakmici petog kola grupe E Lige Prvaka poražena od Chelsea na svom terenu rezultatom 1:2.

Dedić je cijeli susret odigrao na poziciji desnog beka i ovo mu je bio peti susret u grupnoj fazi Lige Šampiona. Naš reprezentativac je od portala Sofascore dobio ocjenu 7.2, a od njega u Salzburgu su bili bolji samo golman Kohn (8.1) te Adamu (7.3).

Kovačić i Havertz su pogađali za Chelsea, dok je Adamu zabio gol za Salzburg. Momčad Chelsea nakon ovog trijumfa ima 10 bodova i prošla je u narednu fazu. Salzburg je trenutno drugoplasirani sa šest bodova i još uvijek je u igri za plasman u osminu finala.

Fudbaleri Salzburga će u posljednjem kolu gostovati Milanu, dok ce Chelsea igrati protiv Dinama.

Naš Rade Krunić (29) igrao je od 52. minute za Milan i ovo mu je bio jubilarni 100. meč za talijansku momčad.

Njegova ekipa jue večerašnjem duelu povela u 39. minuti preko Gabbije, da bi Leao u 49. minuti udvostručio prednost.

Giroud je u 59. minuti iz penala zabio za 0:3, a konačnih 0:4 postavlja Ljubičić autogolom u 70. minuti susreta.

Milan se kolo prije kraja nalazi na drugoj poziciji sa sedam bodova, dok je Dinamo posljednji sa četiri boda i ostao je bez šansi za plasman u osminu finala.