Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine: Kazahstan u Podgorici
Foto: Tuzlanski.ba

Od reprezentacija iz regiona večeras će utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji igrati Crna Gora i Slovenija. Crna Gora će u Podgorici ugostiti Kazahstan, a susret bi mogao biti veoma zanimljiv, jer su obje selekcije odlično otvorile kvalifikacije.

Crnogorci su u prvom kolu iznenadili na teškom gostovanju kod Rumunije odigravši 1:1. S druge strane Kazahstanci su sa prvi favoritom grupe ”E” na domaćem terenu odigrali odličnu utakmicu i remizirali 2:2.

Slovenija protiv Slovačke traži pobjedu koja bi joj dala nadu da se može uključiti u borbu za prve dvije pozicije u grupi “F“. No, i Slovaci nakon domaćeg poraza od Engleza traže bodove koji će ih vratiti u igru, tako da bi i u Ljubljani trebalo biti jako uzbudljivo.

Utakmicu večeri igraće Njemačka i Češka Republika u Hamburgu. Biće to repriza finala Evropskog prvenstva 1996. godine, kada su Nijemci zlatnim golom Olivera Bierhoffa slavili sa 2:1. Od tada su se ovi rivali sastali četiri puta, a u posljednjem ogledu igranom u kvalifikacijama za ”EURO 2008“ Česi su u Minhenu slavili sa 3:0. Stoga je jasno da je na pomolu još jedan klasik između Njemačke i Češke, mada je jasnu da su domaćini veliki favoriti.

Drugo kolo: grupa “C“: Azerbejdžan – Norveška (18 sati), Njemačka – Češka (20.45), Sjeverna Irska – San Marino (20.45); grupa “E“: Crna Gora – Kazahstan (18), Armenija – Rumunija (18), Poljska – Danska (20.45); grupa “F“: Engleska – Malta (18), Škotska – Litvanija (20.45), Slovenija – Slovačka (20.45). Sve utakmice igraju se danas. (Anadolija)