Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za EURO: Mladi Zmajevi sa igračem manje osvojili bod protiv Švicarske (FOTO)

Preuzmite sliku

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovina odigrala je svoj pretposljednji meč u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo naredne godine. Protivnik našim mladim momcima bili su vršnjaci iz Švicarske. Utakmica je završena remijem bez golova.

Reprezentacija Švicarske bolje je otvorila meč i u par navrata preko Rodrigueza, Tabakovića i Bertonea zaprijetila golu BiH. Ipak u drugom poluvremenu mladi Zmajevi preuzimaju konce igre i stvaraju nekoliko prilika za postizanje gola ali nažalost svi napadi su završavali bez konkretnog učinka.

U 59. minuti susreta Aleksandar Jovičić pravi oštar faul na sredini terena kako bi spriječio kontranapad Švicarske i sudija mu pokazuje crveni karton, te su naši momci do kraja meča igrali sa igračem manje. Rezultat se nije mijenjao pa je susret okončan remijem 0:0.

Nakon remija protiv Švicarske naša reprezentacija ostala posljednja na tabeli sa osvojena tri boda, dok su Švicarci prvi sa 12 bodova, što je za jedan odnosno dva boda bolji učinak od Engleske i Norveške, s tim da Englezi i Norvežani imaju dva meča manje od Švicarske. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,