Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kup BiH: Sloboda remizirala na Grbavici, odluka o finalisti pada na Tušnju (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara i Slobode danas su na stadionu Grbavica odigrali prvi meč polufinala Kupa BiH. Prvi polufinalni susret odigran je bez golova. U drugom polufinalnom meču Krupa je ubjedljivo, rezultatom 4:0 u gostima savladala ekipu Zvijezde 09. 

Iako su uslovi za igru na Grbavici bili idealni, tvrda igra obje ekipe nisu dali publici priliku da uživa u lijepom fudbalu.

Prvo poluvrijeme utakmice na Grbavici obilježila je igra bez konkretnog učinka i bez mnogo improvizacije. Sloboda je ozbiljno prijetila preko Bekića u 12. i Todorovića u 38. minuti, ali je Kjosevski oba puta bio na visini zadatka. Željezničar bez konkretnih pokušaja, osim gužve ispred gola Muminovića u finišu prvog dijela. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme je počelo dosta dinamičnije. Najbolju priliku Željezničar je imao u 64. minuti susreta kada Muminović sjajno brani odličan šut Zakarića, a pred golom gostiju dva fudbalera domaćih ne uspijevaju odbijenu loptu poslati u gol.

Nedugo nakon pokušaja Zakarića, Vranješ je iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti uputio nezgodan udarac, kojeg odlični Muminović odbija u korner. U 74. mminuti iz slobodnog udarca probao je i Blagojević ali lopta je otišla direktno u naručje Muminovića.

u 81. minuti najveća prilika za Slobodu. Rezervista Mijić je odlično ubacio loptu u petera , ali Smajić glavom sa par metara šutira preko gola.

U 85. minuti Zajmović sa vrha kaznenog prostora odlično šutira, Muminović je već bio savladan, ali lopta odlazi pored stative.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, prvi susret polufinala Kupa BiH završen je bez golova. Odluka o finalisti biće poznata nakon revanš susreta na Tušnju koji će sasvim sigurno pružiti bolju fudbalsku partiju. (Tuzlanski.ba)

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje