Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ko bi mogao napustiti svoj klub u ljetnom prijelaznom roku?

Preuzmite sliku

Bliži se ljetni prijelazni rok, a glasine ko bi mogao završiti u kojem klubu su uveliko počele.

U Real Madridu se počinju dosađivati ​​i zasićeni su situacijom koja se ponavlja iz dana u dan i pred kojom teško mogu išta učiniti. Riječ je o kontinuiranom i navodnom interesu za igrače, a sada i trenere za bijelu klupu, piše Marca.

U posljednjih pet dana napravljena je lista transfera koje je Tuchel, koji je inače već imao Arbelou kao pomoćnika, tražio od Florentina Péreza za sastav Real Madrida za iduću sezonu.

Dva dana kasnije bivši trener Chelseaja, PSG-a ili Borussije Dortmund postao je trener Bayerna, preuzevši dužnost od Nagelsmanna, koji je bez potpisa nagodbe za bavarsku momčad postao miljenik Florentina Péreza jer je prije četiri godine Real Madrid razgovarao s njim prije njegovog iznenadnog nastupa u Bundesligi.

Tuchel je tri dana bio trener Madrida. Mourinho manje. Raúl, poput berze, mijenja svoju cijenu u skladu s pobjedama, remijem ili gubicima usred sjajne sezone za uvredljivo mladu Castillu za tu kategoriju. U međuvremenu, Carlo Ancelotti nastavlja raditi svoje i čeka kraj sezone kako bi saznao hoće li nastaviti gledati La Castellanu svaki dan ili će je, naprotiv, promijeniti u Ipanemu. U Brazilu ga već čekaju.

Gabri Veiga, Kvaratskhelia, Vlahović, Kane, Bernardo Silva, Vitor Roque su imena koja se posljednjih dana povezuju s Real Madridom. Sve su to kvalitetni nogometaši, ali nije svima, odnosno gotovo nikome, mjesto u bijelom klubu. Cilj za sljedeće ljeto i dalje je Bellingham.

Upitan je i ostanak Marcusa Rashforda sa Crvenim đavolima. Nogometaš će navodno pričekati da vidi novu ponudu koju je za njega spremio United, prije nego se odluči za ugovor s drugim klubom.

Pored toga što želi zadržati Rashforda, prema pisanju engleskih medija, Manchester United je spreman krenuti u akciju dovođenja Mounta, Bellighama i Kanea u svoje redove, a prema svemu sudeći Kane je itekako spreman napustiti Spurse nakon još jedne sezone bez trofeja.

  • Bellingham svakako zauzima prvo mjesto na listi najtraženijih nogometaša ove sezone, tako da su pored Kraljevskog kluba i Uniteda za njega zainteresovani i Liverpool i Manchester City.

    Ovaj 19-godišnjak bio je pokretačka snaga borbe Borussije Dortmund za naslov i najbolje je ocijenjeni engleski igrač u Bundesligi ove sezone. Ako Dortmund osvoji svoj prvi naslov u više od desetljeća – oni su bod ispred Bayerna na vrhu – moglo bi biti savršeno vrijeme da Bellingham ode.

    Još jedno ime koje se u posljednje vrijeme često dovodi u vezi s nekima od najboljih klubova u Evropi- Joško Gvardiol, prema pisanju njemačkog Bilda će gotovo sigurno ostati vjeran svom Leipzigu i naredne sezone.

    “Gvardiol neće otići prije ljeta 2024. jer smatra da ne bi bilo u redu okrenuti leđa RB Leipzigu nakon ovakve sezone. Dobiva sportski i ekonomski izazovne ponude, ali svejedno ne želi napustiti njemački klub”, piše Bild. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje